2014. aug 19.

A kínai elnök apjának sírjához zarándokok járnak

írta: új nickkkk
A kínai elnök apjának sírjához zarándokok járnak

11831517_860184.jpg

Kínai birodalmi városa, Hszian újra feltörekvőben van - az ősi selyemút központja most zarándokhellyé kezd válni.

Hszi Csin-ping apja, Hszi-Csong-hszün hsziani sírjához egyre több látogató érkezik évente. A néhai alelnököt Mao kulturális forradalma idején üldözték, később felívelt a pályája.

Most a sírja előtt egy felirat figyelmezteti a tömeget: "Hajolj meg háromszor, hogy kifejezd tiszteletedet a vezérnek!"

Mao halála után a nyitás politikájában vett részt, részben neki is köszönhető, hogy a kommunista Kínából a mai vadkapitalista diktatúra lett, ahol a páratlan gazdasági fejlődés motorja az éhbérért dolgoztatott agymosott lakosság. Az általa megkezdett út eredményeként Kína ma a második legerősebb gazdaság. A hálás zarándokok évről évre többen vannak.

A néhai alelnök Shenszi tartományban született, ennek fővárosa Hszian, aminek régi fénye újra kezd visszatérni. A történettudomány úgy tudja, hogy a 2000 évvel ezelőtti selyemútnak ez volt a kezdőpontja.

Most ezt a régi gazdasági ütőeret újra fogják éleszteni, és a városból egy logisztikai központot fejlesztenek, ahonnan India és Belső-Ázsia felé szállítanak árut.

Az állami beruházások mellett a néhai alelnök tisztelői is szép számmal érkeznek. A mauzóleumot most teljesen felújították, és új külsőt kapott.

Forrás: bernama.com

Szólj hozzá

gazdaság zarándok kina fanatizmus