2014. sze 03.

Nyolcéves rajongója találkozhatott Fidellel

írta: új nickkkk
Nyolcéves rajongója találkozhatott Fidellel

 

Jobban is megválogathatná a példaképét egy nyolcéves fiú, de úgy tűnik a nagymamája is fanatikus kissé. A videó szövege magyarul:

Faltól falig kiplakátolta szobája falát annak az embernek a képeivel, aki a kubai forradalmat vezette. Ez a fiatal "comandante" mindig is találkozni szeretett volna példaképével, Fidel Castroval. Egy napon az álma valóra válhatott a nyolc éves kisfiúnak, Marlon Mendeznek, mikor meghívást kapott a volt kupai elnöktől, hogy találkozzon vele a havannai otthonában.

[MARLON MENDEZ:] Ez volt az álmom, és nagyon elérzékenyültem, amikor megláthattam... az anyám rázkódott a zokogástól, potyogtak a könnyek. Ez egy álom volt, találkozni Fidellel, mindannyian megöleltük.

Marlon nagymamája azt mondta, Fidel fiatalabb, mint ahány éves.

[MARIA ELVIAR HERNANDEZ:] Nyolcvannyolc év, az nyolcvannyolc év. De nagyon sok nyolcvannyolc éves szeretne olyan formában lenni, mint ő. A comandante felállt, mikor bementünk hozzá, és ugyanúgy köszöntötte Marlont, ahogyan Marlon köszöntötte őt. Azt szeretnénk, hogy Fidel még nagyon sokáig közöttünk éljen.

Augusztus 12-én, egy nappal Castro 88. születésnapja előtt Marlon szerepelt a kubai tévében. Nem sokkal ezután meghívátk egy látogatásra. Bár a zöld egyenruhát, katonai bakancsot és sapkát úgy viseli, mint egykor Fidel, még el kell telnie egy kis időnek, hogy az ikonikus szakállat is úgy viselhesse.

Szólj hozzá

kuba diktatúra rajongó