2014. sze 29.

Hiba volt a Che Guevara parfüm

írta: új nickkkk
Hiba volt a Che Guevara parfüm

che_hugo.jpg

Kuba megbünteti azokat az állami alkalmazottakat, akik elkészítették az Ernetsto "Che" Guevara és a néhai venezuelai elnök, Hugo Chavezről elnevezett kölniket. A baloldali ikonok előtt tisztelgő illatokat kivonják a forgalomból.

Az "Ernesto" és "Hugo" névre hallgató kölnik teszt üvegeit egy állami gyógyszeripari cégnél, a Labiofamnál készítették belföldi és külföldi értékesítési céllal egyaránt.

Kuba Végrehajtó Tanácsa és a Miniszterek Tanácsa összeült Raul Castroval, és úgy döntöttek, hogy meg nem határozott fegyelmi büntetést szabnak ki a projektben érintett alkalmazottakra. Közleményükben nem nevezték meg, kiket büntetnek meg.

A szimbólumok szentek, tegnap, ma és mindörökké.

- adták ki a testületek közös közleményét, amit felolvastak a tévében és a rádióban is.

Nem világos, mivel büntetik a kölnik készítőit, ugyanis a "fegyelmi büntetés" egyaránt lehet megfeddés, és büntetőeljárás is. A Labiofam alelnöke nem nyilatkozott.

Che Guevara Argentínában született, a szocialista forradalom szimbóluma Kubában lett, ahol Fidel és Raul Castro lázadásában részt vett, amivel megdöntötték Batista uralmát 1959-ben.

A kubai turistaboltokban eddig sem csináltak kegyeleti kérdést Guevara emlékének kiárusításából (pólók, bögrék, képeslapok, plakátok, stb.), de Chavez csak egy éve halt meg, és az arcát eddig csak a szocialista kormány támogatói hordták a ruháikon.

Forrás: scmp.com

Szólj hozzá

üzlet büntetés kuba