2014. okt 01.

Követő karszalagot kapnának a Thaiföldre utazók

írta: új nickkkk
Követő karszalagot kapnának a Thaiföldre utazók

thaiturista.jpg

Az egyévi politikai zavargásokat követő katonai puccs Thaiföld turista forgalmának nagyon betett, de az semmi lesz ahhoz képest, ha a katonai kormányzat javaslatát megvalósítják.

Kormányzati vélemények szerint a turistáknak követő karszalagot kéne adni. Kobkarn Wattanavrangkul turisztikai miniszter így nyilatkozott a Bangkok Postnak:

Mikor a turisták bejelentkeznek egy hotelba, kapnak egy karszalagot egy szériaszámmal, ami egyfajta személyi szám lesz, és megmutatja az elérhetőségeit a szállónak. Ezáltal ha egy turista éjjel sokáig kint marad, és például lerészegedik, vagy eltéved, könnyen haza tudják juttatni. A következő lépés valamiféle elektromos követés lehetne, de ennek részleteit még nem beszéltük meg.

A miniszter azt is mondta, hogy a karszalagos rendszert biztonsági megelőzésnek szánják, okulva abból az esetből, hogy két brit turistát holtra vertek egy tengerparton.

A minisztérium azon is töri a fejét, hogy a tengerpartokon korlátozni kéne az eltölthető idő mennyiségét, a mostanában bekövetkezett baleset miatt.

A 23 éves Hannah Witheridge és a 24 éves David Miller holttestét szeptember 15-én találták meg egy déli sziget strandján, órákkal azután, hogy utoljára egy night club party-n látták őket, amit Thai focisták rendeztek.

A minisztérium azt is tervezi, hogy szigorítani fogja a szabályait, hogy hol lehet bulikat tartani, és kidolgoznak egy "pár rendszert", aminek a lényege, hogy minden turista mellé adjanak egy helyi mentort.

Thaiföldön májusban vette át a hatalmat a katonaság az országban uralkodó politikai bénultságra hivatkozva.

Forrás: latimes.com

Szólj hozzá

turizmus thaiföld diktatúra