2014. aug 28.

Kővel dobálták meg a kirgiz iskolaigazgatót

írta: új nickkkk
Kővel dobálták meg a kirgiz iskolaigazgatót

tjkgborder.jpg

Zajlik az élet Kirgizisztánban, Makszat falu iskolaigazgatóját megdobálták egy hegyi úton. A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Salibaj Arzibajev hétfőn szokásos útjára indult a Pamír-hegység láncai közé, mikor a tadzsikisztáni Gafurovban (Hudzsand egyik városrésze) tadzsikok rátámadtak.

A batkeni rendőrkapitányság jelentése szerint Arzibajev autóját kővel támadták meg, mikor a Tadzsikisztánhoz tartozó Gafurov-körzeten haladt keresztül. Az autó ablaka betört, és Arzibajevet kritikus állapotban szállították a kórházba.

A tadzsik-kirgiz határ az egyik legidiótább határvonal, amit ember valaha is meg tudott, vagy meg fog húzni. Kirgiz területen lévő tadzsik zárványterületek, és Kirgizisztánból úton csak Tadzsikisztánon át megközelíthető kirgiz falvak sorjáznak a Pamír északi láncánál, az Aláj-hegységben. Ennek megfelelően évente legalább háromszor történik civil határvillongás, aminek az egyik vagy a másik hadsereg közbeavatkozása vet véget. Idén januárban mindkét oldalon mozgósították a katonaságot, mert összevesztek azon, hogy Kirgizisztán állítólag tadzsik területen vezetett át egy frissen épített utat.

A most megdobált iskolaigazgatót a fején találták el többször.

Google térkép a régióról

Forrás: AKIpress.com

Szólj hozzá

sebesült kirgizisztán tadzsikisztán határvita