2014. aug 22.

Bíróság előtt a kínai gyilkos szekta öt tagja

írta: új nickkkk
Bíróság előtt a kínai  gyilkos szekta öt tagja

mcdonalds-death.jpg

Tegnap kezdődött a tárgyalása annak az öt kínai férfinak, akik május végén halálra vertek egy nőt egy McDonald's-ban miután nem adta meg nekik a telefonszámát.

A tárgyalást a Kelet-Kínai Shandong tartományban tartják. Mind az ötöt emberöléssel, hármukat ezen felül szektával kapcsolatos törvényszegéssel is vádolják.

A 20 éves nő meggyilkolása május végén történt. A nő este egy a vendégekkel teli gyorsétteremben vásárolt, mikor a szekta tagjai szóba elegyedtek vele. Ő nem adta megg a telefonszámát neki, akik új tagokat toboroztak.

A beteg állatok egy vascsővel ütötték a nőt, az emberek pedig dermedten végignézték.

A szekta neve "Mindenható Lélek", és azt vallják, hogy Jézus egy kínai nőben született újjá. Ez egyike a 14 illegális kínai szektáknak, már sok esetben követtek el erőszakos cselekményeket. Több, mint 5 millió követője van, a '90-es évek óta működik. A vezetőjük Csao Vejsan, egy 63 éves férfi, akit már kiutasítottak Kínából, és most az Egyesült Államokban él, de a tanítás szerint egy nő, Jang Hiszangbin testében született újjá Jézus, hogy üdvözítse a világot. Hogy közben legyen pénz erre-arra, Jang követőinek kb. 70.000 forintnyi belépési díjat kell fizetnie, és ezután pedig folyamatosan vásárolniuk kell méregdrága szent tárgyakat, amikkel felvehetik a harcot a sötétség ellen.

Forrás: metro.co.uk

Szólj hozzá

szekta kina