2014. aug 14.

A nap trollja: Észak-Korea rakétákat lőtt ki Ferenc pápa érkezésére

írta: új nickkkk
A nap trollja: Észak-Korea rakétákat lőtt ki Ferenc pápa érkezésére

NK-missile.jpg

25 éve nem járt pápa Dél-Koreában, de most, hogy Ferenc pápa odalátogatott, Észak-Korea a déliek meghívására rakétákkal válaszolt.

Észak-Korea három rövid hatótávú rakétát lőtt ki Dél-Koreára, egy órával Ferenc pápa gépének landolása előtt. A nagy alkalomra Dél-Korea meghívta Észak-Koreát is, ami nemet mondott. Az optimista pápa az öt napos programját mégis abban a reményben tervezte, hogy esetleg ellátogathat Kim Dzsong Il országába is, hogy misét tartson a békéért.

Észak-Korea már nagy gyakorlattal rendelkezik, hogyan teheti emlékezetessé a déliek nagy eseményeit. Ezúttal 220 kilométer hatósugarú rakétákat lőtt ki Dél-Koreai vizekre. Nem tiszta, mi volt a célpont.

Ferenc pápa boldoggá fogja avatni 124 koreai vértanút (az 19. századi üldöztetések áldozatait, akik közül sokat már II. János Pál szentté avatott), hogy bátorítsa a növekvő helyi egyházközségeket, és példát állítson nekik.

A pápalátogatásnak a koreaiak többsége örül, vallástól függetlenül. Ferenc pápa gépe kínai légtéren keresztül érkezett, akiknek táviratot is küldött a landolás után, melyben üdvözölte őket, és imájáról biztosította Hszi Csin-ping elnököt, aki nem nagy rajongója a Vatikánnak.

Kína 1989-ben megtagadta az engedélyt, hogy a vatikáni gép átrepüljön Kína felett, a mostani engedékenység fényében Észak-Korea rakétázása különösen nagy trollkodás.


Forrás: indianexpress.com

Szólj hozzá

pápa rakéta észak-korea