2014. aug 06.

Észak-Koreában élni ярмарка

írta: új nickkkk
Észak-Koreában élni ярмарка

an20130411a2a.jpg

Egy 15 éves orosz diáklány levelet írt Kim Dzsongunnak, válaszul egy meghívást kapott az országba, a számlát Phenjan állta, és visszatérve az utazásról megtette éleslátó észrevételeit: az élet nehéz Észak-Koreában, de fair (ярмарка).

Marjana Naumova súlyemelő azért írt e-mailt Észak-Korea oroszországi konzulátusára, hogy megkérje őket, hadd találkozzon hasonszőrű fiatal koreai atlétákkal. Nem számított válaszra, ezért nagyon meglepődött, mikor az észak-koreai sportminiszter hívta, hogy látogasson el hozzájuk, mindent ők fizetnek. Így jutott el Észak-Koreába júniusban.

Marjanát az is ösztönözte, hogy jobban megismerhesse ezt az országot, amiről annyi rémtörténet szól. Szerette volna látni a saját szemével.

"A szóbeszéd a helyről nem bizonyult igaznak. Természetesen rájöttem, hogy nem mutatnak meg mindent, de Phenjanban láttam átlagos gyerekeket fagyit és limonádét vásárolni. Ilyeneket nem vesznek az emberek, ha szegények."

Hozzátette, hogy a városon kívül persze látott szegényeket, de ez minden más országban is így van. "Az élet talán nem könnyű, de fair" - mondta a 15 éves orosz súlyemelő lány.

forrás: http://www.themoscowtimes.com/news/article/letter-to-kim-jong-un-takes-russian-schoolgirl-to-north-korea/504624.html

Szólj hozzá

oroszország észa-korea