2014. aug 05.

Betiltják a játékot a békéért

írta: új nickkkk
Betiltják a játékot a békéért

tropico5.jpg

Thaiföldön egy katonai puccsot követően az alkotmányt felfüggesztették, és a katonaság vette át az ország irányítását. Korábban a két nagy párt közötti feszült politikai helyzet az országot a polgárháború szélére sodorta. A közbeavatkozó tábornok igyekszik rendet teremteni az országban, minden területen. Nyár elején röppent fel a hír, hogy az Éhezők Viadala karlendítésért börtönt helyezett kilátásba, és most halad tovább a fegyelem felé vezető úton: számítógépes játékot tiltott be.

A betiltott játék nem más, mint a Tropico 5, ami egy szimulációs stratégiai játék. Ebben a saját banánköztársaságunkat irányíthatjuk katonai diktátorként. Thaiföld médiahatósága szerint a tartalom bizonyos részei sérthetik a békét és a rendet az országban.

A helyi viszonteladó, a New Era a Tropico 3-at és 4-et anélkül árusította a korábbi években, hogy zavargások robbantak volna ki.

Aki otthonosan mozog a játékok világában, a Thai vezető logikája mentén meg tud nevezni néhány potenciálisan sorra kerülő további játékot: Assasin's Creed Unity, Far Cry 4, hogy ne ássunk túl mélyre.

forrás: http://www.expertreviews.co.uk/games/1400912/thai-junta-bans-run-your-own-junta-game-tropico-5?

 

Szólj hozzá

játék thaiföld diktatúra junta tropico