2014. aug 27.

Kazahsztáni gyerekek agyát mossa a nemzetközi média

írta: új nickkkk
Kazahsztáni gyerekek agyát mossa a nemzetközi média

borat.jpg

Kazahsztán fővárosának, Asztanának polgármestere (akim) egy találkozón azt mondta, az azonos neműek kapcsolatát a nemzetközi média propagálja, átmosva ezzel a kazahsztáni gyerekek agyát. Erkölcsi nevelés szükséges.

Imangali Taszmagambetov múlt héten tette ezt a kijelentését Asztanában, mikor az erkölcsi légkörről beszélt, ami a gyerekeket körülveszi. Hangsúlyozta a nevelés fontosságát, hogy erős erkölcsi alapokat adjanak a fiataloknak.

Ezután mondta, hogy a modern információs technológiák bizonyos veszélyt hordoznak magukban az emberi romlatlanságra nézve. Egyaránt képesek kialakítani és lerombolni erkölcsi értékeket, különösen a fiatal generációban. A média képes kimosni a gyerekek agyát, és téves, elfogadhatatlan társadalmi nézeteket normává alakítani, pszichológiai manipuláció révén.

Mint minden valamirevaló sztyeppei vezér, mondanivalóját egy nyugati társadalomtudós munkájával támasztotta alá, ez esetben Joseph Overtonéval. Így hivatkozott rá: "Overton kialakított és dokumentált egy technikát, amivel a társadalom megváltoztatja a viszonyulását egy tabunak számító kérdéshez. Bebizonyította, hogy bizonyos módszerek használata egy meghatározott idő alatt manipulálni tudja a közvéleményt a médián keresztül, és a társadalomban egy teljesen elfogadhatatlan jelenséget elfogadott normává alakít, akár még a törvénykezésbe is beemelve."

Hangsúlyozta, hogy ez az úgynevezett Overton ablak leírja, hogyan lehet elveket népszerűsíteni a szólásszabadság, vagy a nemzeti érdek leple alatt. Hogy ez mennyire működött, a nácizmust hozta fel példának, ahogyan társadalmilag elfogadottá váltak a haláltáborok.

Az Overton ablak valójában egy politikai elmélet, aminek a lényege az, hogy az emberek politikai döntése sokkal inkább múlik egy bizonyos intervallumon (ablak) belüli értékeken, mint a politikus személyén. Következésképpen ezt az intervallumot (ablakot) kell eltolni, nem elég egy népszerű politikust az adott ügy mellé állítani.

A kazakh polgármester szerint az értékrend-módosítást azokban a társadalmakban a legkönnyebb véghezvinni, ahol hiányzik az erkölcsi iránytű, ahol az értékek érdekcsoportok hamis állításaival manipuláltak és homályosak a morális törvények. Az akim még azt is hozzátette, "az erkölcsiség magában foglalja az etnikai nézeteket és érzéseket, életstílust, meghúzza a vonalat a jó és a rossz, lelkiismeretesség és hanyagság, becsület és árulás, igazság és igazságtalanság között."

Nagyívű beszédét azzal zárta, hogy hangsúlyozta az erkölcsi nevelés fontosságát, hogy a társadalom képes legyen ellenállni a buzilobbinak "meleg propagandának".

Semmi kétség afelől, hogy egy szteppei vezér rendelkezik azzal a morális többlettel, amivel irányt tud mutatni nyájának ebben az erkölcsi útvesztőben, különösen, hogy fél-ázsiai országoktól is biztosan számíthat némi tudás-transzferre.

Felfedezése, miszerint a melegséget a média tette elfogadottá, van olyan sokkoló, mint az a tény, hogy az amerikai feketék is azáltal váltak egyenjogúvá (társadalmilag), hogy pozitív szerepben szerepeltették őket a filmekben, mint például a Star Trekben. Azóta szar hely Amerika.

Forrás: Tegnri News

Szólj hozzá

homár kazahsztán