2014. sze 01.

Családja ejtette fogságba a leszbikus aktivistát

írta: új nickkkk
Családja ejtette fogságba a leszbikus aktivistát

fonthes.jpg

Kongóban a lányát fogságba ejtette a családja, hogy megjavítsák a szexuális beállítottságát. A 27 éves lány látogatóba ment haza.

Christina Fonthes már brit állampolgárként látogatott haza Kongóba augusztus elején, hogy láthassa édesanyját és húgát.

Az anyja elvette tőle az útlevelét, hogy ne hagyhassa el újra az országot. A lány ugyanis leszbikus, és egy melegjogi aktivista csoport vezetője Manchesterben.

Christina a brit nagykövetségre sietett, hogy az útlevelét pótolja, és az ügyintézés idejére egy barátnőjénél próbálta meghúzni magát. De a rendőrök elkapták, és visszavitték a családjához.

A lány twitteren kért segítséget, posztolva a kongói brit nagykövetség elérhetőségeit. Arra kérte a követőit, hogy hívogassák a követséget, hogy segítsenek rajta.

Christina életveszélyben érezte magát. Bár törvényileg a homoszexualitás nem bűncselekmény a Kongói Demokratikus Köztársaságban, kulturálisan még mindig tabu. Nagyon sok meleg és leszbikus ember ellen indítanak eljárást "közszeméremsértésért".

Ma reggel viszont biztonságba került lány, a twitter posztja szerint. Körültekintésből nem árulta el, hol van, de valószínűleg hamarosan visszatér Angliába.

Forrás: metro.co.uk

Szólj hozzá

kongó fanatizmus aktivista